Programın amacı; kimya sektörünün yer aldığı tüm sanayi dallarının ihtiyacını dikkate alarak bilimsel ve teknolojik gelişmelere paralel bir şekilde, gerekli mesleki yeterlilikleri kazanmış nitelikli ara elemanlar yetiştirmektir. Program hem kimyanın temel ilkelerini hem de uygulamaya dönük tüm laboratuvar bilgi ve becerilerini kazandırmayı hedeflemektedir. Bu nedenle programdan mezun olan öğrenciler, almış oldukları bilgi birikimi ile ülkemizin teknolojik ihtiyaçlarını karşılayacak niteliklere sahip olacaklardır. Programın öncelikleri tüm öğrencilerin mevcut olanaklardan en üst düzeyde faydalanmasını sağlamak, eğitimin sürekli iyileştirilmesini sağlamak ve eğitim müfredatlarını ulusal ve uluslararası standartlar ve sektörün ihtiyaçları doğrultusunda güncellemektir.
En az 120 AKTS lik dersi başarıyla tamamlayan öğrenciler önlisans derecesi almaya hak kazanırlar. Programı tamamlayan mezunlar KİMYA TEKNİKERİ olmaya hak kazanır ve kimya teknolojileri programı önlisans diploması alır. Öğrencilerin mezuniyet öncesinde (30 iş günü) endüstriye dayalı staj eğitimini başarıyla yapmaları gerekmektedir. Kimya teknikeri, kimyasal madde üreten fabrika ve atölyelerde, alet ve makineleri çalıştırma, ürünlerin kalitesini kontrol etme gibi görevlerin yürütülmesinde mühendis ile laborant ve işçi arasında köprü işlevi görür. Kimya Teknolojisi programından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlilikler doğrultusunda KPSS sınavına girerek kamuda çalışabileceği gibi endüstride işletme, kalite-kontrol ve kimyasal analiz laboratuvarlarında, sağlık kuruluşlarının ilgili laboratuarlarında çalışabilmektedirler. Kimya Teknoloji Alanı sağlık, gıda gibi sektörlerin yanı sıra endüstriyel üretim yapılan tüm sektörlerle yakından ilişkilidir. Mezun olan öğrenciler cam, lastik-kauçuk, çimento, kağıt, şeker, boya ve gübre fabrikaları ve gıda, ilaç, toprak, kozmetik ve temizlik, enerji, petrol, otomotiv, metal, deri, tekstil, petrokimya, sağlık, maden, inşaat ve ahşap sektörlerinde ve tersanelerde çalışabilirler. Bu sektörlerde kalifiye eleman ihtiyacı bulunmakta ve sektör kuruluşları bu alanda eleman talep etmektedir.
Ayrıca öğrencilerimizin 2. Sınıfta güz ve bahar dönemlerinde alabileceği Sektör Uygulamaları 1 ve 2 dersi kapsamında bir taraftan öğrenim görürken diğer taraftan da haftada 3 gün bir fabrikada mesleki deneyim kazanmalarına imkan sağlanmakta ve böylece, öğrencilerin iş hayatına erken adım atmalarına olanak tanınmaktadır. Bu süreçte edindikleri mesleki deneyim sayesinde mezun olduktan sonra iş bulma imkanları artmaktadır. Buna ek olarak, mezunlar DGS sınavı ile Kimya, Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Lif ve Polimer Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği ve Polimer Mühendisliği lisans programlarına geçiş yapabilmektedir.